Nyheter:

Den første kontigenten fra det norske sanitetbidraget i Kabul ble takket for sin innsats under en medaljeseremoni i oktober.
Den første kontigenten fra det norske sanitetbidraget i Kabul ble takket for sin innsats under en medaljeseremoni i oktober.

Fsan-soldater i Kabul tilbake på messemat etter to uker med feltrasjon

Det er utfordringer med å holde avstand i messefasilitetene på Hamid Karzai International Airport, der norske styrker drifter feltsykehuset.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det danske forsvaret har omtalt i sin ukesrapport fra uke 4 at messefasilitetene i Hamid Karzai International Airport North (HKIA N) har vært stengt de siste 14 dagene grundet covid-19. Danmark har soldater ved basen, i likhet med Norge.

– Denne uken er det igjen åpnet for servering, og efter 14 dage på feltrasjoner kan alle soldater i HKIA N igjen spise vanlig mat, skrev det danske forsvaret forrige uke.

Talsperson Endre Nedberg i Forsvarets sanitet (FSAN) bekrefter overfor Forsvarets forum at også det norske personellet ved basen har spist feltrasjoner (FR).

– I den krevende situasjonen som er der nede med fokus på godt smittevern, og for å opprettholde operativitet har vårt personell på Role 2 spist FR, og unngått bruk av messefasilitetene de siste ukene.

– Nå er imidlertid messefasilitetene noe oppgradert med tanke på smittevern, og vårt personell har siden helgen hentet mat i messen, de spiser ikke der.

Han opplyser at det har vært, og at det fortsatt er utfordringer med tanke på kø og det å holde avstand i messefasilitetene.

Medaljeseremoni for den første kontigenten på feltsykehuset: I frontlinjen mot pandemien

I 2021 videreføres det norske spesialstyrkebidraget til Resolute Support Mission (RSM) og det norske sanitetsbidraget i Kabul. De norske bidragene utgjør samlet om lag 95 personer. Bidraget kan bli endret dersom situasjonen tilsier det, skriver regjeringen på sine nettsider.

Powered by Labrador CMS