Nyheter

TRANSPORT: Et Hercules C-130J kan evakuere norsk personell fra Afghanistan om nødvendig, opplyser Forsvarets operative hovedkvarter.

Forsvarets Hercules står klar til å evakuere personell

Men Forsvaret vil ikke opplyse om hvilket land flyet har landet i.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I går kom melding om at norsk Hercules var på vingene for å kunne støtte opp under den krevende situasjonen den norske styrken i Kabul opererer under, hvor de blant annet kan bidra med evakuere av personell, om nødvendig.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ifølge oberstløytnant Ivar Moen ved FOH er det norske transportflyet klar for å bli satt inn hvis det kulle være behov for det.

– Vi jobber for å opprettholde den operative evnen ved feltsykehuset, og vi planlegger å holde driften åpen så lenge som nødvendig, sier Moen til Forsvarets forum.

Han ønsker ikke å opplyse i hvilket land flyet har landet av sikkerhetshensyn, men sier det er innenfor «operasjonsområdet» for en eventuell evakuering. I utgangspunktet skal driften av feltsykehuset kunne opprettholdes til starten av 2022. Men allerede i går utrykte norske politikere tvil om hvor lenge oppdraget kan pågå.

Powered by Labrador CMS