Nyheter

I NORGE: Statsminister Erna Solberg holder tale under mottagelsen for de siste norske kampsoldatene som lørdag kom med fly fra Afghanistan til den militære delen av Gardermoen.Foto: Fredrik Hagen / NTB

Statsministeren til de hjemvendte soldatene: – Velkommen hjem

Det siste flyet med norske kampsoldater som har vært i Afghanistan, landet lørdag ettermiddag på Oslo lufthavn. Statsministeren ønsket dem velkommen hjem.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Dere er den siste kontingenten som kommer hjem etter vel utført oppdrag for Nato i Afghanistan. Det har vært et krevende, men viktig oppdrag. Dere har løst det med profesjonalitet og integritet, sa statsminister Erna Solberg (H) til de hjemvendte soldatene på Gardermoen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Sammen med forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) og sjefen for Forsvarets operative hovedkvarter Yngve Odlo, møtte hun opp for å ta imot de siste styrkene som kom tilbake til Norge.

– I samtale med afghanske myndigheter og våre nære allierte har jeg stadig hørt hvor verdsatt den norske militære innsatsen har vært. Dere har tatt gode avgjørelser under press, og vi er stolte av den jobben dere har gjort. Vi er stolte av dere, sa Solberg.

– På regjeringens vegne, tusen takk. Og velkommen hjem, fortsatte hun.

TRENING: Spesialsoldatene som kom til Norge lørdag jobbet med å trene afghanske sikkerhetsstyrker.

Siden 2001 har 9.200 nordmenn tjenestegjort i landet.

Det var 14. april i år at Nato avgjorde at alle allierte styrker skal trekkes ut av Afghanistan.

Les også: Voldsom Taliban-offensiv i tidligere «norsk» provins

Regjeringen har imidlertid bestemt seg for å forlenge feltsykehus-bidraget i Kabul ut 2021. Derfor vil det fortsatt være personell igjen for å drive dette. Alle andre er altså lørdag ute av Afghanistan.

Powered by Labrador CMS