Nyheter

BORGERKRIG: Forsvarssjef Eirik Kristoffersen sier at det verste nå er i ferd med å skje i Afghanistan. En fullskala borgerkrig er på trappene, sier han.
BORGERKRIG: Forsvarssjef Eirik Kristoffersen sier at det verste nå er i ferd med å skje i Afghanistan. En fullskala borgerkrig er på trappene, sier han.

Forsvarssjefen: Det verste er i ferd med å skje i Afghanistan

Taliban tar stadig større områder i Afghanistan, og den norske forsvarssjefen sier at det går mot en fullskala borgerkrig i landet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Afghanistan er et land der vi har håpet på det beste og fryktet det verste. Det verste er i ferd med å skje, sier forsvarssjef Eirik Kristoffersen til VG.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Taliban har økt offensiven i Afghanistan etter at det ble bestemt at Nato trekker seg ut av landet, og Taliban har nå tatt over kontrollen av flere av landets største byer. Det fryktes nå at hovedstaden Kabul kan bli overtatt i tiden framover.

Les også: Forsvarssjefen sier at han hadde valgt helsa, hvis valget stod mellom den og jobben.

– Når de gode gamle krigsherre-konstellasjonene etablerer seg, øker risikoen for mer vold. Det går mot en fullskala borgerkrig, som er det verste vi kunne ha tenkt oss, sier forsvarssjefen.

Mens både USA og Storbritannia sender styrker for å hjelpe borgerne sine ut av landet, skal 40 nordmenn som fremdeles befinner seg på det norsklededet feltsykehuset i Kabul, oppholde seg der ut året.

Les også: Forsvarssjefen til TV2: – Norske soldater har deltatt i krig i Afghanistan

– De føler seg trygge i Kabul foreløpig, og de fortsetter å gjøre jobben sin. Vi har en jevn dialog med amerikanerne, og dersom det blir aktuelt, så kan vi trekke oss ut, sier Kristoffersen.

Powered by Labrador CMS