Nyheter:

BESKJED: To skip sendes til Svartehavet. Avbildet ser du den amerikanske jageren USS Preble.

USA sender krigsskip til Svartehavet

Skipene skal seile gjennom Bosporosstredet. En tydelig beskjed, sier en tjenstemann i det amerikanske forsvaret til CNN.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

To amerikanske krigsskip skal seile gjennom Bosporosstredet til Svartehavet, opplyser Tyrkias utenriksdepartement. Bosporosstredet ligger mellom Balkanhalvøyen og Lilleasia, og forbinder Marmarahavet med Svartehavet, samt den asiatiske delen av Tyrkia med den europeiske.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ifølge tyrkiske medier skal de amerikanske skipene seiler gjennom stredet til uken. Ifølge Tyrkias utenriksdepartement skal skipene være i regionen fram til 4. mai.

En tjenestemann i det amerikanske forsvaret har sagt til CNN at den amerikanske marinen jevnlig operer i Svartehavet, men at det å sende krigsskip dit på nåværende tidspunkt, sender et tydelig signal til Russland.

Seilasen skjer nemlig mens det anstrengte forholdet mellom Russland og Ukraina spisser seg til. Tidligere denne uken uttrykte NATO-sjef Jens Stoltenborg alvorlig bekymring knyttet til den russiske aktiviteten i og rundt Ukraina.

Les mer om Stoltenbergs Russland-bekymringer her!

Powered by Labrador CMS