Nyheter

SKAL AVGJØRE: FNs sikkerhetsråd skal fredag avgjøre om nødhjelpskorridoren fra Tyrkia til Idlib-provinsen i Syria skal holdes åpen.
SKAL AVGJØRE: FNs sikkerhetsråd skal fredag avgjøre om nødhjelpskorridoren fra Tyrkia til Idlib-provinsen i Syria skal holdes åpen.

Russland vil holde nødhjelpskorridor til Idlib åpen

Russland åpner for å holde nødhjelpskorridoren fra Tyrkia til den opprørskontrollerte Idlib-provinsen i Syria åpen – i seks måneder til.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det går fram i et utkast til resolusjon i Sikkerhetsrådet, opplyser FN og diplomatiske kilder.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det russiske utkastet er et svar på et resolusjonsutkast utarbeidet av Irland og Norge, som vil holde nødhjelpskorridoren via grenseovergangen Bab al-Hawa åpen i ett år og med mulighet for ytterligere forlengelse, sier en kilde.

Les også: Slik skal Sverige bruke milliarder på nytt forsvarsmateriell

Dersom ikke Sikkerhetsrådet blir enige, stenges korridoren lørdag.

Russland er en nær alliert av Syrias president Bashar al-Assad og mener at all nødhjelp og bistand bør kanaliseres via regimet.

Landet har tidligere truet med å bruke vetoretten i Sikkerhetsrådet for å stenge transporten av nødhjelp via Bab al-Hawa.

Sikkerhetsrådet skal diskutere de to resolusjonsforslagene fredag ettermiddag norsk tid.

Les mer: Nødhjelp for millioner av syrere på spill i Sikkerhetsrådet

Powered by Labrador CMS