Nyheter

SEREMONI: John Thompson etter å ha mottatt medaljen «Conspicuous Gallantry Cross» i 2007.

Britisk soldat solgte medaljene sine

John Thompson auksjonerte bort krigsmedaljene sine for å gi barna bedre muligheter i livet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Sersjantmajor John «Tommo» Thompson, fra Royal Marines i det britiske sjøforsvaret, har solgt sine syv medaljer for å gi sine tre barn bedre muligheter i livet. Det skriver BBC.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Medaljene var blitt verdsatt av en auksjonarius til mellom 120 og 140 tusen pund, men de ble til slutt solgt for 150 tusen pund. Det tilsvarer nesten 1,8 millioner kroner.

– Jeg er alenefar til en seksåring, en åtteåring og en 21-åring. Pengene vil gjøre meg i stand til å gi dem de beste mulighetene når de vokser opp, sa Thompson i forkant av auksjonen.

Å være far er den viktigste rollen jeg noen gang har hatt, noe jeg ikke satte pris på da jeg løp rundt i Irak og Afghanistan, forklarte Thompson.

Kjøperen har sikret seg blant annet medaljen «Conspicuous Gallantry Cross», som deles ut som anerkjennelse for en heroisk dåd i strid og rangeres som den nest høyeste utmerkelsen for dette i Storbritannia, etter Victoriakorset.

Thomspon mottok denne i 2007, etter at troppen hans i Afghanistan ble utsatt for et bakholdsangrep av Taliban. Hans handlinger skal ha bidratt til at troppen greide å nedkjempe angriperne.

– Til syvende og sist er ikke medaljene det største, det er at barna mine vet at faren deres er en helt.

Powered by Labrador CMS