Nyheter:

Krigsveteran Gunnar Sønsteby holdt foredrag om sine opplevelser fra 9. april 1940 i Gamle Logen i Oslo i 2010.
Krigsveteran Gunnar Sønsteby holdt foredrag om sine opplevelser fra 9. april 1940 i Gamle Logen i Oslo i 2010.

Fant «Kjakans» stjålne maskinpistol i ulovlig våpensamling - mann tiltalt

En mann i 50-årene er tiltalt etter at politiet under en razzia fant store mengder granater, miner, patroner og den stjålne maskinpistolen til Gunnar Sønsteby.

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var 19. februar i år at politiet fant store mengder sprengstoff, våpen og ammunisjon i ulåste kasser i et lagerlokale i Fredrikstad.

Ifølge Fredriksstad Blad , som først omtalte tiltalen, aksjonerte politiet mot bedriften etter et tips fra en intern varsler.

Nå er en mann tiltalt for ulovlig besittelse av våpnene. Blant våpnene fant politiet også en maskinpistol som krigshelten Gunnar «Kjakan» Sønsteby hadde donert til Forsvarsmuseet, før den senere ble stålet. Mannen er derfor også tiltalt for heleri.

I tillegg er han tiltalt for å ha oppbevart våpnene og eksplosivene på en uforsvarlig måte. Ifølge tiltalen lå alt i metallkasser på en pall i lageret, uten at det var nedlåst på noen måte.

– Gjenstandene var tilgjengelige for alle arbeidstakerne. Ved innbrudd i bygget kunne gjenstandene bli borttatt. Ved brann i bygningen kunne alle eksplosivene detonere, med betydelig fare for området rundt og de som oppholdt seg der, heter det i tiltalen.

Powered by Labrador CMS