Nyheter

NØDLANDE: Polens president Andrzej Duda under en pressekonferanse i forbindelse med Nato-toppmøtet i Brussel torsdag den 24.mars 2022. Fredag skal han møte USAs president Joe Biden i Polen.

Flyet til Polens president måtte nødlande

Flyet som fraktet Polens president Andrzej Duda til møtet med USAs president Joe Biden, måtte snu og nødlande i Warszawa fredag.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det melder BBC , som siterer det polske nyhetsbyrået PAP. Den britiske kanalen skriver at presidentens fly måtte returnere til flyplassen i Warszawa kort tid etter avgang på grunn av tekniske problemer.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters, som siterer presidentens kontor, var Duda aldri i livsfare. Den polske presidenten skulle etter planen besøke byen Rzeszow, nær grensa til Ukraina. Der skal Biden møte amerikanske soldater stasjonert i området og ikke-statlige organisasjoner som hjelper ukrainere som har flyktet fra krigen i Ukraina.

Polen opplevde i april 2010 et tragisk flystyrt som kostet landets daværende president Lech Kaczynski livet. Sammen med en rekke andre polske politikere og samfunnstopper var han på vei til Russland for å markere 70-årsdagen for massakren på rundt 22.000 polakker i Katynskogen i 1940.

97 mennesker omkom i ulykken, blant dem også flere forsvarstopper.

Ulykken førte til landesorg, og Polen måtte et par måneder senere velge ny president.

Powered by Labrador CMS