På stedet smil

TIDLIG PÅ´N: Rommet han bor på har en intern avtale om å ikke prate før det første egget er spist i messa.

Menig Skagen identifiserer seg selv med Preben Lohrengren fra NRK-serien «førstegangstjenesten»

I likhet med Lohrengren, er et ordentlig toalett å foretrekke i felt.

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Menig Arne Kristian Skagen

Alder: 19 år

Stilling: Avdelingtillitsvalgt (ATV) Tjenestested: Ramsund Orlogsstasjon

I spalten «På stedet smil» stiller Soldatnytt de samme spørsmålene til jenter og gutter som er inne til førstegangstjeneste.

– Når og kanskje viktigst hvordan står du opp om morgenen?

– På rommet jeg er på har vi en intern avtale. Vi snakker ikke før det første egget er spist opp i messa. Jeg, og heldigvis de andre på rommet, er ikke akkurat morgenmennesker, så denne løsningen passer ypperlig når vi skal vaske rom hver bidige morgen, noe som i seg selv ikke er den største motivasjonen.

– Hvordan starter du tjenestedagen?

– Jeg fungerer ikke uten en dusj. Hver morgen går jeg med bustete hår til kontoret hvor badet mitt er. Der gjør jeg klar høyttaleren og setter på rolig klassisk musikk og dusjer i minst 15 min.

– Hva er det beste hodeplagget og hvorfor?

– Jeg har tidligere blitt kalt «en som setter sin identitet i hår». Så overraskende nok er favoritt-hodeplagget mitt en god hårdag. Utsetter å gå ut for å unngå å ta på beret som derav ødelegger håret.

– Must-have i felt?

– Jeg har spurt om dette av befal og tatt det opp alle steder jeg kan, men det lar seg ikke gjøre å frakte med seg en porselendo i felt. Men det er nå min «must-have».

– Hvem identifiserer du deg med i NRK-serien «førstegangstjenesten»?

– Preben Lohrengren.

– Hvem hadde du aller helst del en FR med?

– Hvem som helst som ville tatt fyringsvakten min.

– Hva er det beste og verste med tjenesten din?

– Det beste er tilliten jeg har fått. I min tjeneste så styrer man sin egen hverdag. Å gi en som kommer rett fra videregående en slik frihet er en stor tillitserklæring i seg selv. Det prøver jeg å leve opp til.

– Det verste med jobben er at det av og til kan bli litt mye arbeid i perioder. Plutselig jobber du overtid i en uke og da mest administrativt.

– Hva ville du gjort hvis du fikk være forsvarssjef for en dag?

– Utnevnt noen andre til å ta jobben. Jeg har fått nok forståelse på dette systemet at jeg vet jeg bare har fått lært halvparten av hva jobben innebærer og halvparten av den halvparten forstår jeg. Så Forsvarssjefen kan få beholde den stillingen selv på min dag som forsvarssjef.

– Hva er den ene tingen du har lært av Forsvaret, som du garantert kommer til å ta med deg videre i livet?

– Jeg liker ikke å si det, men ansvar er noe jeg har lært først når jeg kom i Forsvaret. Denne egenskapen må jeg forbedre, men jeg kommer også til å ta den meg meg ut i det sivile liv.

Powered by Labrador CMS