Nyheter

SAMARBEID: Denis Pusjilin mens han snakker til journalister 13. juli. Nå vil lederen for utbryterrepublikken Donetsk samarbeide med Nord-Korea.
SAMARBEID: Denis Pusjilin mens han snakker til journalister 13. juli. Nå vil lederen for utbryterrepublikken Donetsk samarbeide med Nord-Korea.

Ukrainske separatister beiler til Nord-Korea

Lederen for de russiskvennlige separatistene i Øst-Ukraina ønsker arbeidskraft fra Nord-Korea til gjenoppbyggingen etter krigen.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Lederen for den såkalte folkerepublikken Donetsk, Denis Pusjilin, har sendt et budskap til Nord-Koreas leder Kim Jong-il der han ber om samarbeid.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det har vært tegn den siste tiden på at Nord-Korea har planer om å sende arbeidere til gjenoppbyggingsprosjekter i russisk-okkuperte deler av Ukraina.

Les også: Norsk politiker hedret av ukrainsk utbryterrepublikk

Nord-Korea ble i forrige måned et av svært få land i verden som anerkjenner Donetsk og Luhansk som uavhengige land. Det førte til at Ukraina brøt de diplomatiske forbindelsene med Kims stat.

Hør forsvarssjefen i podkast: Dette vil han si til sin russiske motpart

Nordkoreansk deltakelse i gjenoppbyggingen i Donbas ville være fordelaktig for dem økonomisk, men ville også være brudd på FN-sanksjonene mot Nord-Korea for atomprogrammet, sanksjoner som Russland støttet i 2017.

Powered by Labrador CMS