Morgenbrif

God morgen!

Dette har skjedd: P-8A får historiske navn // Robert Mood om Afghanistan // Morgendrill med grensesjef

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

AFGHANISTAN: Robert Mood: Norge har et ansvar for lokale ansatte når vi trekker oss ut av Afghanistan. – Når vi ansetter lokale afghanere så påtar vi oss et ansvar for disse personene - også etter at konflikten er over eller at vi trekker oss ut, sier Robert Mood.

ASYL: Afghanske Bundeswehr-hjelpere har ankommet Tyskland for asyl. Den første gruppen afghanere som fikk asyl for sitt arbeid med det tyske forsvaret, har ankommet Tyskland.

VINGTOR: Bruker historiske navn på de nye P-8A-flyene. Norrøn mytologi er opphavet for flere av navnene som nå skal gjenbrukes.

FOS: Ekstremvarme skaper utfordringer for kandidater til Forsvaret. Juni måned var den femte varmeste på 121 år. Det kjenner kandidatene på Forsvarets opptak og seleksjon (FOS) på kroppen når de kjemper om skoleplass til høsten.

TOPPER STATISTIKK: Kjønnssykdommer topper sykdomsstatistikk i Forsvaret. Seksuelt overførbare sykdommer var mer vanlig enn influensa og andre smittsomme sykdommer i Forsvaret i fjor.

MORGENDRILL: Grensesjef Rozmara pakker med seg piffi-krydder og tabasco på øvelse. Og sjefen for Garnisonen i Sør-Varanger drømmer om en skikkelig dyr mekanisk klokke.

Powered by Labrador CMS