Morgenbrif

God morgen!

Dette har skjedd: Forsvarsministeren ønsker markedspris på leie av forsvarsboliger // Massevaksinering av vernepliktige på Haakonsvern // Frykter borgerkrig i Afghanistan

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

MARKEDSPRIS: Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) ønsker markedspris på leie av forsvarsbolig. Det vil tvinge folk ut av Forsvaret, frykter Norges offisers- og spesialistforbund.

MASSEVAKSINERING: Onsdag startet massevaksineringen av soldater ved Sjøforsvarets hovedbase, Haakonsvern orlogsstasjon. Omtrent 300 soldater fikk i dag sin første dose av koronavaksinen.

KAMPFLY: Sveits gikk onsdag inn for å kjøpe 36 F-35A jagerfly fra amerikanske Lockheed Martin for 145 milliarder kroner over 30 år.

DØD: USAs tidligere forsvarsminister Donald Rumsfeld er død, opplyser familien i en uttalelse. Han ble 88 år gammel.

RENHOLD: Danskene avsluttet ISS-samarbeid på grunn av manglende service. Lederen i Befalets Fellesorganisasjon mener Forsvaret bør vurdere det samme.

BORGERKRIG: USAs øverstkommanderende i Afghanistan general Austin S. Miller. frykter borgerkrig.

LÆRDOM: «Nå som vi trekker oss ut, håper jeg at vi har lært noe. Jeg håper at vi har forstått hvor lite vi egentlig forstår, at jenteskoler betyr mye for oss og kanskje ikke så mye for andre og at allianser er mer flytende for andre enn for oss». Det skriver Afghanistan-veteran og Høyre-politiker Mahmoud Farahmand.

Powered by Labrador CMS