Nyheter

FÅR IKKE DENNE: Tysklands statsminister vil ikke forsyne Ukraina med Taurus-missiler. Missilet på bildet er sør-koreansk og bildet er fra 2017.

Scholz fastholder at Ukraina ikke vil få tyske Taurus-missiler

Statsminister Olaf Scholz fastholder at det ikke er aktuelt for Tyskland å forsyne Ukraina med langtrekkende Taurus-missiler.

Publisert

Scholz får skarp kritikk fra opposisjonen over beslutningen, men slo onsdag fast at han ikke har endret mening i saken.

– Forsiktighet er ikke noe som kan klassifiseres som svakhet, slik noen gjør. Det er i stedet klokskap og hva innbyggerne i dette landet har krav på, sa Scholz under en debatt i den tyske nasjonalforsamlingen.

Ukraina har gjentatte ganger bedt Tyskland om å få langtrekkende Taurus-missiler, men Scholz frykter at det i så fall vil trekke Tyskland mer direkte inn i krigen mot Russland.

Dersom Ukraina fikk slike avanserte missiler, ville Tyskland også ha måttet stille med tyske soldater for å bistå med bruk av dem og målutvelgelse, argumenterer Scholz.

– Det er helt utelukket for meg å bidra med langtrekkende våpensystem som bare kan benyttes dersom tyske soldater er involvert. Dette er en grense jeg som tysk statsminister ikke ønsker å krysse, sa Scholz onsdag.

Powered by Labrador CMS