Nyheter

TEST: Kim Jong-un under en missiltest i fjor høst.

Rakettest blir offentlig høytidsdag i Nord-Korea

Nord-Korea innfører en ny offentlig høytidsdag til minne om prøveoppskyting av interkontinental rakett i fjor, opplyser statlige medier.

Publisert

Den som antas å være den første fullstendige testen av den interkontinentale raketten Hwasong-17 ble gjennomført 18. november i fjor. Søndag opplyser statlige medier at presidiet i nasjonalforsamlingen har erklært dagen som offentlig høytidsdag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Opprettelsen av Rakettindustriens dag markerer en spesiell hendelse i vår hellige reise innen nasjonal forsvarsutvikling. Oppskytingen viste verden at vi er en atommakt i verdensklasse og har den kraftigste interkontinentale raketten, heter det i en melding fra det statlige nyhetsbyrået KCNA.

Nord-Korea utfører ofte viktige våpentester i forbindelse med nasjonale høytider. Sørkoreanske etterretning sa sist uke at naboen i nord er innspurten av forberedelsen til en tredje oppskyting av en militær overvåkingssatellitt.

Powered by Labrador CMS