Nytt om navn:

Arne Haugbjørg tjenestegjorde på KNM Trondheim.
Arne Haugbjørg tjenestegjorde på KNM Trondheim.

Medaljen kom 36 år på overtid

– Jeg trodde jeg hadde dimittert for tidlig, sier Arne Haugbjørg.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

4. september ble Sjøforsvarets vernedyktighetsmedalje tildelt sivilforsvarsadjutant Arne Haugbjørg. Det skjedde mer enn 36 år etter at han egentlig skulle hatt den.

– Jeg ble veldig overrasket. Jeg dimitterte før tida, så jeg trodde jeg hadde dimittert for tidlig til å få medalje, sier Haugbjørg til Forsvaret forum.

– Det var veldig gøy å få den nå, og jeg ble veldig stolt.

Vestfold og Telemark sivilforsvarsdistrikter hadde en seremoni på distriktskontoret i Porsgrunn der Arne Haugbjørg ble tildelt medaljen.

Distriktssjef Tom Kjær sto for tildelingen på vegne av Forsvaret. Et diplom signert av sjef for Sjøforsvaret, kontreadmiral Nils Andreas Stensønes fulgte medaljen. Grunnen til at Haugbjørg ikke har blitt tildelt medaljen tidligere, skal skyldes en glipp.

Byttet jobb?

Vet du om noen som har byttet jobb i Forsvaret eller som har blitt tildelt en medalje vi bør skrive om? Tips oss!

Haugbjørg startet som rekrutt på KNM Harald Hårfagre januar 1983. Etter rekrutten ble han overført til fregatten KNM Trondheim. Arne dimitterte som utskrevet ledende menig 20. januar 1984.

Haugbjørg husker godt tiden i førstegangstjeneste.

Det største øyeblikket var kanskje å få servere jordbær til Indias statsminister Indira Gandhi da hun var på statsbesøk.

– Jeg var det vi kalte koldtbordskokk.

– Jeg tror jeg var sjøsyk hele tiden, men det glemmer man når man tenker tilbake. Det er tjenesten jeg hadde og folkene som jeg var sammen med, som sitter igjen.

Fikk du med deg denne? Tidligere forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen ble tildelt St. Olavs Orden - takket kona.

Powered by Labrador CMS