Nyheter

ERSTATTES: Amfibiekrigsskipet HMS Albion skal pensjoneres i 2033-2034.

Storbritannia vil skaffe seks nye amfibiekrigskip

Storbritannia har 28 nye krigsskip på horisonten.

Publisert

– Det er en glede at forsvarsministeren sikrer fremtiden til den kongelige marinen ved å binde seg til denne nye klassen amfibiekrigsskip, uttaler admiral Ben Key, sjefen for det britiske sjøforsvaret, i en pressemelding.

Med dette har Storbritannia 28 sjørfartøy i kjømda, ifølge forsvarsnettstedet UK Defence Journal.

– Med opptil 28 skip og ubåter under konstruksjon, er dette en gyllen tid for britisk skipsbygging. Den kongelige marines nye fartøy vil hjelpe våre tapre soldater med å kjempe i fremtidens konflikter, uttalte den britiske forsvarsministeren Grant Shapps på en sjømaktkonferanse denne uken.

De nye amfibiekrigsskipene omtales som «Multi Role Support Ships (MRSS)» og er designet for å frakt blant annet kjøretøy og helikoptere. De vil brukes til å sette i land soldater og utstyr.

Skipene vil erstatte dagens britiske amfibiekrigsskip HMS Albion and HMS Bulwark, som skal pensjoneres i 2033-2034.

– Dette vil bli de beste amfibiekrigsskipene nasjonen noensinne har eid, designet for å være fullt utskiftbare med våre nærmeste allierte i Europa og Nato, uttaler Key i pressemeldingen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Powered by Labrador CMS