Nyheter

GAO: Franske soldater i Gao, nord i Mali.
GAO: Franske soldater i Gao, nord i Mali.

Frankrike anklager russiske leiesoldater for å spre desinformasjon fra Mali

Frankrike hevder å ha videoer av russiske leiesoldater som begraver lik nord i Mali, og som i sosiale medier hevder at ofrene ble drept av franske soldater.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Satellittbilder viser at rundt ti soldater, som ser ut til å være russiske, begraver drøyt ti lik noen kilometer fra en militærbase som nylig ble forlatt av franske styrker i Gossi nord i Mali.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Bildene viser også at en av soldatene, som antas å tilhøre russiske Wagner Group, tilsynelatende filmer det hele.

Bilder av likene er spredt via Twitter, der det hevdes at det er de franske soldatene som har drept og skjult ofrene. Fransk etterretning mener å ha sporet flere av Twitter-kontoene som benyttes til Wagner Group.

– Dette er hva Frankrike etterlot seg da de forlot basen i Gossi. Dette er utdrag fra en video som ble tatt etter at de dro. Vi kan ikke tie om dette, heter det i en av Twitter-meldingene.

Den franske forsvarsledelsen avviser anklagene og sier at det er siste ledd i en flere måneder lang desinformasjonskampanje for å sverte de franske styrkene i Mali.

Frankrike kunngjorde i februar at de ville trekke ut styrkene fra landet, der regjeringshæren grep makten i et kupp i fjor og siden har hentet inn rundt 1.000 leiesoldater fra Wagner Group.

Powered by Labrador CMS