Nyheter

2019: Et russisk transportfly laster av deler av luftvernsystemet S-400, på Murted militære flyplass utenfor Ankara, Tyrkia. Nå vil Tyrkia kjøpe flere av disse, til tross for kritikken de har mottatt.

Tyrkia vil kjøpe flere russiske luftvernraketter

Selv om Nato-landet Tyrkia har fått heftig kritikk for sitt kjøp av russiske luftvernraketter, vurderer landet å kjøpe mer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Tyrkia vurderer å kjøpe mer av det russiske luftvernsystemet S-400, meldte landets statlige nyhetsbyrå Anadolu søndag. President Recep Tayyip Erdogan uttalte at det var noe av det han ville ta opp på sin neste reise til Russland.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Forhandlingene om en ny kontrakt skal være nær fullført, hadde sjefen Alexander Mikheyev hos den statlige russiske våpeneksportøren Rosoboronexport uttalt noen dager tidligere.

– Vi og våre partnere vil starte med å utforme en kontrakt for signering i nær framtid, sa Mikheyev.

Tyrkias kjøp av S-400-systemet har vært en kile i samarbeidet med USA, som frykter at russerne skal få tilgang til informasjon om de tekniske egenskapene knyttet til radarusynligheten til det nyutviklede jagerflyet F-35.

Tyrkia ble i fjor nektet å kjøpe den nye flytypen, selv om landet hadde vært med under utviklingen av det og hadde planer om å kjøpe dem til sitt eget flyvåpen.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS