Nyheter

PRESIDENTVALG: Demonstranter protesterer i Tripoli, Libya, 24. september 2021, i opposisjon til at parlamentet vedtok et mistillitsvotum til overgangsregjeringen. Forslaget representerte en utfordring for planlagte desembervalg og hindrer innsatsen for å forene den oljerike nordafrikanske nasjonen etter et tiår med uro. Landets presidentvalg, ment å bidra til å forene det etter et tiår med borgerkrig. Avstemningen, planlagt til 24. desember, er å velge Libyas første president siden avsettingen og drapet på Moammar Gaddafi for mer enn et tiår siden.

Vestlige land krever snarlig valg i Libya

Det må snarest mulig fastsettes en ny dato for valget som skulle ha vært holdt i Libya på julaften, krever flere vestlige land.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi ber relevante libyske myndigheter om å respektere det libyske folks ønske om snarlige valg, straks fastsette en dato og uten forsinkelser offentliggjøre en endelig liste over kandidater, heter det i en felles uttalelse fra Storbritannia, Frankrike, Tyskland og USA.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Minst seks drept i antatt jihadistangrep i Niger

Libya har vært preget av kaos og anarki siden opprørere med luftstøtte fra Norge og andre Nato-land styrtet Muammar Gaddafis regime i 2011.

En rekke militsgrupper har med støtte fra ulike land siden kjempet om makten i landet, noe som har bidratt til å gjøre Libya til et senter for menneskehandel og et brohode for flyktninger og migranter som forsøker å ta seg sjøveien til Europa.

Valget julaften skulle ha vært avslutningen på en FN-ledet fredsprosess.

Powered by Labrador CMS