Nyheter

AVGJØRENDE: Ukrainske soldater skyter mot russiske stillinger med en M777-haubits i Donetsk. Fylkets guvernør ber 350.000 ukrainere om å flykte fra russiske framrykkinger og sier at slaget om Donetsk blir avgjørende for krigen.

Ukraina i natt: harde kamper mens russiske styrker tar seg inn i Donetsk

Dette er noen av de viktigste nyhetene knyttet til krigen i Ukraina natt til onsdag. 6. juli.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

  • Det er harde kamper mens russiske styrker tar seg inn i Donetsk etter å ha tatt kontroll over de siste to byene under ukrainsk kontroll i Luhansk, sier Luhansk-guvernør Serhij Hajdaj. Ifølge guvernøren har russerne mistet mange i de lange kampene om Sievjerodonetsk og Lysytsjansk, men nå er de på vei sørover.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Harde kamper pågår i utkanten av Luhansk. Alle styrkene til det russiske forsvaret og deres reserver har blitt omdirigert dit. De går på tunge tap, sa Hajdaj til ukrainsk TV ifølge Sky News.

  • Donetsk-guvernør Pavlo Kyrylenko ber 350.000 mennesker om å flykte fra russiske angrep. Kyrylenko sier at å få folk ut fra Donetsk vil være nødvendig for å redde liv og hjelpe det ukrainske forsvaret med å forsvare byer og landsbyer fra russiske framrykkinger.

– Når det blir mindre folk, vil vi være i stand til å konsentrere oss mer om vår fiende og utføre våre hovedoppgaver, sa Kyrylenko.

  • Latvia gjør militærtjeneste obligatorisk igjen på grunn av Russlands invasjon av Ukraina, sier forsvarsminister Artis Pabriks. Tjenestekravet vil gjelde for menn og trer i kraft neste år.

Latvia skrotet kravet noen år etter at landet ble med i Nato, og landets forsvar har siden 2007 bestått av yrkessoldater sammen med frivillige fra landets heimevern. Landet har bare 7.500 soldater i aktiv tjeneste og folk fra heimevernet, i tillegg til støtte fra en Nato-styrke på 1.500 soldater. Det grenser til både Russland og Belarus.

Powered by Labrador CMS