Nytt om navn

NY STILLING: Christine Langøen har er den første kvinnen som har bestått skipsklareringskurs på Skjold-klassen og har blitt klarert som skipssjef.

Christine Langøen er første kvinnelige skipssjef på Skjold-klassen

Kapteinløytnant Christine Lunde Langøen har gjennomført og bestått skipsklareringskurs på Skjold-klassen, og er klarert som skipssjef.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Kapteinløytnanten er den første kvinnen som har bestått dette kurset, og blir dermed den første kvinnelige skipssjefen på Skjold-klassen.

Langøen går fra NK til skipssjef og ser for seg at det vil bli krevende.

– Det er mye man skal mestre og ha kontroll på. Jeg kommer til å lære og utvikle meg til den dagen jeg gir meg som sjef. Jeg vet også at å operere Skjold-klassen er noe av det råeste man kan gjøre på sjøen i Forsvaret, og forventer enda flere spennende år på jobb foran meg, sier hun.

Den nye skipssjefen forteller at i hennes karrierer har hun alltid en overordnet hun har vendt seg til for råd , når utfordringene har vært store. Nå vil folk vende seg til henne.

– Det er et stort ansvar, men det er et ansvar jeg er klar for, fortsetter hun.

I tiden fremover forteller Langøen at hun vil seile som skipssjef og nyte tiden.

– Det er en kjent sak at det er et tøft kurs, så nå skal det bli godt å komme seg på sjøen for å øve og løse oppdrag uten å være under evaluering, avslutter hun.

Les også: Ingvild Ytrehus ny direktør for avdeling for vei og landforsvar i Statens havarikommisjon

I 2018 ble Iris Fivelstad den første kvinnelige fregattsjef. I 2004 ble Celine Eriksen og Line Thorsberg de første kvinnelige skipssjefene på Stridsbåt 90, et hurtiggående militærfartøy. Videre i 1999 ble Tone Størksen Norges første kvinnelige skipssjef på minefartøy, og i 1995 ble Solveig Krey ble verdens første kvinnelige sjef på ubåt, KNM «Kobben» av Kobben-klassen.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Powered by Labrador CMS