Nyheter

OBLIGATORISK: Tyske soldater blir nå pålagt å ta koronavaksine. Her var tyske soldater oppstilt i Frankenberg i Øst-Tyskland i mai 2020.
OBLIGATORISK: Tyske soldater blir nå pålagt å ta koronavaksine. Her var tyske soldater oppstilt i Frankenberg i Øst-Tyskland i mai 2020.

Koronavaksine blir påbudt i militæret i Tyskland

Det blir obligatorisk for soldater i Tyskland å ta koronavaksine, opplyste det tyske forsvarsdepartementet tirsdag.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Departementet bekreftet tirsdag en rapport på den tyske militærbloggen Augen Geradeaus. Her står det at representanter for departementet og hæren kvelden før ble enige om å inkludere koronavaksinen på listen over vaksiner som er påbudt for soldater.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Selv om påbudet ennå ikke er formalisert, vil en iverksettelse kunne skje snart, opplyser en talsperson for forsvarsdepartementet. Påbudet innføres samtidig som debatten tiltar om hvorvidt Tyskland bør innføre et generelt vaksinepåbud.

Mandag var det påvist 1215 aktive koronatilfeller i det tyske militæret og departementets sivile stab.

Tyskerne sliter med en dramatisk økning i koronasmitten, og smittebølgen har ført til at debatten raser om hvorvidt koronavaksinen skal påbys generelt.

68 prosent av Tysklands befolkning er fullvaksinert. Det er lavere enn regjeringens mål om 75 prosent. Det er også betydelig lavere enn i andre vesteuropeiske land som Italia og Spania. I Norge er 69 prosent fullvaksinert.

Powered by Labrador CMS