Nyheter

ØVELSE: Et videoopptak fra kinesiske myndigheter viser kinesiske jagerfly under militærøvelsen i Taiwanstredet lørdag.
ØVELSE: Et videoopptak fra kinesiske myndigheter viser kinesiske jagerfly under militærøvelsen i Taiwanstredet lørdag.

Taiwan: 42 kinesiske fly krysset midtlinjen i Taiwanstredet

42 kinesiske fly krysset midtlinjen i Taiwanstredet lørdag mens Kina holder militærøvelser, opplyser Taiwans forsvarsdepartement.

Publisert

I tillegg krysset også åtte kinesiske skip midtlinjen lørdag morgen, ifølge departementet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Øvelsene er en alvorlig advarsel mot Taiwans separatiststyrker, som samarbeider med eksterne styrker, sier de i en uttalelse.

Kina kunngjorde militærøvelsene natt til lørdag norsk tid. Øvelsene skal etter planen vare fra lørdag til mandag, til tross for Taiwans misnøye.

– Kina skal holde øvelser i Taiwanstredet og nord, sør og øst for Taiwan «som planlagt», heter det i en uttalelse fra den kinesiske hæren lørdag.

Dette skjer etter at Taiwans president Tsai Ing-wen møtte den amerikanske kongresslederen Kevin McCarthy i California i USA onsdag. Kina fordømte møtet, men Tsai lover hun vil fortsette samarbeidet med USA og «andre likesinnede land».

– De siste årene har vi stått overfor Kinas fortsatte autoritære ekspansjonisme, sier Tsai i en uttalelse lørdag.

Presidenten har fordømt de kinesiske militærøvelsene, men Taiwans forsvarsdepartement sier at de skal svare rolig, rasjonelt og med en seriøs holdning. De ønsker verken å eskalere konflikten eller forårsake ytterligere uro, heter det i en uttalelse.

Powered by Labrador CMS