Nyheter

HYPERSONISK: Missilet kan fly over fem ganger lydens hastighet, noe som gjør den vanskelig å spore og skyte ned.
HYPERSONISK: Missilet kan fly over fem ganger lydens hastighet, noe som gjør den vanskelig å spore og skyte ned.

USA med nytt hypersonisk missil

Det amerikanske luftforsvaret har for første gang gjennomført et vellykket slipp av et hypersonisk missil fra et bombefly.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det amerikanske luftforsvaret har gjennomført sin første testavfyring av en fullt operativ prototype av deres nye hypersoniske missil Air-launched Rapid Response Weapon (ARRW), produsert av Lockheed Martin.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Testing fant sted den 9. desember utenfor kysten av det sørlige California. Ifølge det amerikanske luftforsvarets 96. Test Wing skal det ha vært en suksess, skriver Defence News.

Les også: Pentagon: Russiske ammunisjonslagre tømmes

Det hypersoniske missilet ble sluppet fra et B-52H Stratofortress bombefly. Etter at missilet var sluppet fra flyet, akselererte det opp til fem ganger lydens hastighet, før det fløy en planlagt rute og detonerte. Resultatene fra testingen skal vise at kravene som ble satt på forhånd ble møtt og at testingen dermed var vellykket.

VELLYKKET: Et B-52H Stratofortress bombefly lastet med AGM-183A Air-launched Rapid Response Weapon under en tidligere test.
VELLYKKET: Et B-52H Stratofortress bombefly lastet med AGM-183A Air-launched Rapid Response Weapon under en tidligere test.

Hypersoniske missiler kan fly over fem ganger lydens hastighet og styres etter at de er avfyrt. Dette gjør dem langt vanskeligere å spore og skyte ned, sammenlignet med konvensjonelle ballistiske missiler.

Les også: Foreslår «maksgrense» på 28 år for militær HV-tjeneste

Russland og Kina har investert tungt i utvikling av hypersoniske missiler, noe som har lagt press på det amerikanske forsvarets fremgang når det kommer til deres egne hypersoniske kapasiteter, ifølge Defence News.

– ARRW-teamet har med suksess designet og testet et luftavfyrt hypersonisk missil på fem år, sa programmets ansvarlige offiser, brigadergeneral Jason Bartolomei og la til at han var utrolig stolt over arbeidet de har lagt ned for å kunne tilby det amerikanske forsvaret en viktig kapasitet.

Powered by Labrador CMS