Nyheter

IKKE INHABIL: Jens Stoltenberg skal tre av som generalsekretær i Nato. På fredag offentliggjøres det hvem som får jobben som ny sentralbank-sjef.

Justisdepartementets lovavdeling: Stoltenberg ikke inhabil til sentralbanksjef-jobben

Justisdepartementets lovavdeling har fullført sin vurdering av Jens Stoltenbergs habilitet som eventuell ny sentralbanksjef. I dag ble vurderingen offentliggjort.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Lovavdelingen i Justisdepartementet skriver blant annet følgende:

«Basert på de mottatte opplysningene har vi ikke funnet at det foreligger forhold som mer generelt tilsier at Stoltenberg vil være inhabil til å delta i behandlingen av de sakstyper som er nevnt av Finansdepartementet», skriver lovavdelingen i sin vurdering.

«Det klare utgangspunktet må være at vennskapet mellom Stoltenberg og statsministeren og andre mer generelle forhold som Finansdepartementet har omtalt i henvendelsen hit, ikke vil medføre at Stoltenberg vil være inhabil til å behandle aktuelle saker som sentralbanksjef», skriver de videre.

Lovavdelingen legger til at det ikke kan utelukkes at det finnes særegne forhold er egnet til å svekke tilliten til Stoltenbergs upartiskhet i konkrete saker, slik at han vil være inhabil etter forvaltningsloven.

22 personer har søkt stillingen som ny sentralbank-sjef, blant dem er visesentralbanksjef Ida Wolden Bache. Se hele søkerlisten her!

Den nye sentralbanksjefen blir utnevnt i statsråd fredag 14. januar

Powered by Labrador CMS