Nyheter

TENKER PÅ RAMMEDE: NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg.

Nato-sjefen: – Sjokkerende nyheter fra Kongsberg

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg beskriver drapene på Kongsberg som sjokkerende. PST mener voldshandlingene fremstår som en terrorhandling.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Sjokkerende nyheter fra Kongsberg i Norge. Mine tanker går til ofrene og de som har mistet sine kjære. Vi må stå sammen mot hat og vold, skriver Stoltenberg på Twitter.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Fem personer ble drept og to andre skadd da en mann skjøt med pil og bue på Kongsberg onsdag kveld. Han skal også ha brukt andre våpen, ifølge politiet.

Fremstår som terror

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mener voldshandlingene på Kongsberg fremstår som en terrorhandling.

Etterforskningen vil avklare nærmere hva hendelsene var motivert av. Trusselnivået i Norge vurderes fremdeles som moderat, skriver Politiets sikkerhetstjeneste (PST) i en pressemelding torsdag.

PST bistår nå Sørøst politidistrikt med all relevant informasjon de måtte ha som kan bidra i etterforskningen. Den siktede i saken er kjent for tjenesten fra tidligere.

Endrer ikke det nasjonale trusselbildet

Samtidig arbeider de med å undersøke om det som har skjedd kan inspirere andre til å begå alvorlige voldshandlinger, som følgeaksjoner eller hevnaksjoner. Sikkerhetstjenesten legger til at de ikke har opplysninger per nå om at så er tilfelle.

PST vurderer kontinuerlig trusselbildet i Norge, og mener at det som skjedde på Kongsberg ikke endrer det nasjonale trusselbildet.

PST ser det fremdeles som mulig at ekstreme islamister og høyreekstreme vil forsøke å gjennomføre terrorangrep i Norge.

PST vurderer at det mest sannsynlige scenarioet ved et ekstremt islamistisk terrorangrep i Norge er angrep utført av én eller få gjerningspersoner med enkle våpentyper, mot mål med få eller ingen sikringstiltak.

Powered by Labrador CMS