Nyheter

TIL OSLO: To helikoptre av typen Bell 412 stod klare til å bistå politi og andre nødetater.

Kongsberg-saken: Forsvaret flyttet to helikoptre for å støtte politiet

Forsvaret fikk to bistandsanmodninger i forbindelse med drapssaken i Kongsberg onsdag kveld.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Politiet og Forsvarets var i tidlig uformell dialog vedrørende voldsutviklingen som fant sted i Kongsberg onsdag kveld, og Forsvaret var derfor forberedt på å støtte politiet dersom en bistandsanmodning skulle komme, skriver pressetalsperson ved Forsvarets operative hovedkvarter, Preben Aursand til Forsvarets forum.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Fem drept

Politiet fikk klokken 18.13 onsdag kveld flere meldinger om at en person hadde skutt etter folk med pil og bue i Kongsberg. Klokken 18.47 ble mannen pågrepet.

Fem drept og to personer er skadet i hendelsen.

Politiadvokat Mathiassen bekrefter overfor NTB at det er brukt andre våpen i tillegg til pil og bue.

To bistandsanmodninger

Aursand opplyser at Forsvaret aldri fikk en bistandsanmodning om støtte med operativt personell på bakken i Kongsberg, i motsetning til det som ble gjengitt i flere medier tidlig under hendelsesforløpet onsdag kveld.

Forsvaret fikk i midlertid offisielle bistandsanmodninger fra klokken 21.16 om å støtte politiet med med helikopter til eventuelle transport-oppdrag, opplyser oversersjant Aursand.

– Den ene anmodningen gikk ut på å ha helikopter på beredskap over natten. Denne anmodningen frafalte kort tid etterpå, da situasjonen så ut til å være under kontroll.

– Den andre anmodningen gikk på å flytte to helikoptre til sentrale områder på Østlandet for eventuell videre støtte. Forsvarte handlet da på sistnevnte anmodning, og i 20-tiden ble det flyttet to Bell 412-helikopter til Oslo for kunne å støtte politiet og nødetater med eventuell transport.

Cirka klokken 23.30 returnerte helikopterne til Rygge og oppdraget ble avsluttet, skriver oversersjanten.

Powered by Labrador CMS