Nyheter

BEKYMRET: Natos generalsekretær Jens Stoltenberg på tirsdagens pressekonferanse med USAs utenriksminister Antony Blinken i Washington.

Russisk støtte til nordkoreansk atomprogram: – Bekymret

Nato er bekymret over mulig russisk støtte til Nord-Koreas rakett- og atomprogram, sier generalsekretær Jens Stoltenberg.

Publisert Sist oppdatert

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Uttalelsen kom på en pressekonferanse som Stoltenberg hadde sammen med USAs utenriksminister Antony Blinken i Washington tirsdag.

Russlands president Vladimir Putin skal tirsdag og onsdag besøke Nord-Korea der han møter landets leder Kim Jong-un. Det ventes at de to vil undertegne en traktat om utvidet samarbeid mellom landene.

Det er første gang på 24 år at Putin besøker Nord-Korea. Forholdet mellom de to landene er blitt tettere siden Putin og Kim Jong-un møttes i Russland i september i fjor.

På tirsdagens pressekonferanse sa Stoltenberg at Russlands krigføring i Ukraina understøttes av Kina, Nord-Korea og Iran.

– Vi er selvsagt også bekymret for den potensielle støtte som Russland gir til Nord-Korea når det gjelder å støtte deres rakett- og atomprogram, sa Stoltenberg.

Videre påpekte han at Kinas støtte til Russlands krigsøkonomi viser at sikkerhetsutfordringer i Europa er knyttet til Asia.

– På ett eller annet tidspunkt må dette få konsekvenser for Kina, sa Stoltenberg.

Han understreket at Nato på det kommende toppmøtet i juli ytterligere vil styrke alliansens partnerskap med Australia, New Zealand, Sør-Korea og Japan.

Powered by Labrador CMS