Nyheter

KAMPFLY: Et ukrainsk MiG-29 jagerfly på en flybase uten for Kyiv før krigens utbrudd i 2016.

Polen klar til å gi kampfly til Ukraina

Polen skal ifølge militæreksperter ha rundt 30 fly av typen MiG-29 som de nå er klare for å gi til Ukraina.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Polen er klar til å overføre sine MiG-29-fly fra Sovjet-tiden til Ukraina, som del av et internasjonalt samarbeid, sier landets president Andrzej Duda.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Vi står klar til å levere disse flyene, og jeg er sikker på at Ukraina vil være klar til å ta dem i bruk umiddelbart, sier Duda til CNN.

Hva slags internasjonalt samarbeid han har i tankene, ga Duda ingen detaljer om. Uttalelsen falt under et besøk i Abu Dhabi i De forente arabiske emirater.

Den første antydningen om at Polen kunne sende sine gamle MiG-29 til Ukraina kom kort tid etter den russiske invasjonen i fjor. Så langt har ikke det skjedd. Polske militæreksperter har sagt at landet fortsatt har omkring 30 fly av typen i tjeneste, mange av dem stammer fra det tidligere Øst-Tyskland.

Duda sa også at det for framtiden vil være viktig å trene ukrainske flygere til å fly amerikanske F-16. Vestlige land har imidlertid så langt avvist å sende fly av denne typen til Ukraina.

Powered by Labrador CMS