Nyheter

GOLAN: En israelsk soldat under en øvelse på Golan-høydene, et syrisk område som Israel okkuperer.
GOLAN: En israelsk soldat under en øvelse på Golan-høydene, et syrisk område som Israel okkuperer.

Israel angrep mål i Syria

Én soldat skal være drept og fem såret, etter at Israel gjennomførte et militærangrep mot mål i Syria natt til onsdag.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Angrepet kom etter etter at en rakett ble skutt fra Syria og inn i Nord-Israel natt til onsdag. Den syriske raketten eksploderte i luften. Den ble ikke avverget av det israelske luftforsvarssystemet, men utløste sirener i den nordlige delen av Israel.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det var ingen meldinger om skader eller ødeleggelser.

Kort tid etter sendte den israelske hæren ut en uttalelse der den opplyste at den som svar på angrepet, hadde utført et angrep mot militære mål, blant dem en radar og et antiluftskytsanlegg.

Les også: Historisk dom mot syrisk eks-oberst i tysk domstol

Det syriske statlige nyhetsbyrået Sana meldte at Israel skjøt bakke-til-bakke-raketter mot et område i Damaskus ved 1-tiden natt til onsdag og at noen av rakettene ble skutt ned av syrisk luftforsvarssystem. Ifølge Sana ble en soldat drept og fem andre såret, og angrepet førte også til materielle ødeleggelser.

Israel har det siste tiåret gjennomført flere hundre angrep mot mål i regimekontrollerte deler av Syria, men det er sjelden at Israel har bekreftet eller omtalt slike angrep.

Les også: Terrorsiktede søstre fra Bærum fengslet i Syria

Israel har derimot uttalt at landets styrker gjennom årene har rammet baser som brukes av iransk-alliert milits, blant annet Hizbollah, som står på den syriske presidenten Bashar al-Assads side.

Powered by Labrador CMS