Nyheter

STORMET MOSKÉ: Israels politi i gamlebyen i Jerusalem etter moské-stormingen onsdag.
STORMET MOSKÉ: Israels politi i gamlebyen i Jerusalem etter moské-stormingen onsdag.

Nye sammenstøt ved al-Aqsa-moskeen

Flere personer er skadd etter nok en natt med sammenstøt mellom israelsk politi og palestinere i og ved al-Aqsa-moskeen i Jerusalem.

Publisert

De israelske politistyrkene tok seg inn på området og forsøkte å få palestinerne ut av moskeen ved bruk av sjokkgranater og gummikuler, får nyhetsbyrået Reuters opplyst.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Palestinerne skal ha svart med å kaste gjenstander mot politiet.

Opplysningene er ikke kommentert fra israelsk hold.

Flere skadd

Seks personer ble skadd i de siste sammenstøtene, ifølge palestinsk Røde Halvmåne.

Waqf, det statlige organet som forvalter islamske skatter, sier at israelsk politi onsdag kveld kastet granater og andre gjenstander mot folkemengdene for å oppløse dem.

Israelsk politi hevder på sin side at flere titalls ungdommer skapte kaoset ved å kaste steiner og lignende på politibetjenter.

Anklager hverandre

Flere hundre mennesker ble pågrepet av israelsk politi som tok seg inn i al-Aqsa-moskeen i Jerusalem natten før. Politiet hevder de var nødt til å gå inn i moskeen for å hente ut ungdommer som hadde barrikadert seg med fyrverkeri, kjepper og stein.

Da ble 50 personer skadd, ifølge palestinsk Røde Halvmåne.

Tidligere onsdag kveld ble det fyrt av raketter mot Israel fra Gazastripen, og Israel gjennomførte luftangrep mot det de sier er våpenfabrikker drevet for islamistgruppen Hamas, skriver Reuters.

HELLIG: Al-Aqsa-moskeen på Tempelhøyden er et pilegrimsmål for muslimer.
HELLIG: Al-Aqsa-moskeen på Tempelhøyden er et pilegrimsmål for muslimer.
Powered by Labrador CMS