Nyheter

VÅPENHVILE: President Joe Biden uttrykker bekymring for krigføringen mellom Israel og Hamas på palestinske Gazastripen, men han har så langt ikke gjort som andre verdensledere og krevd en umiddelbar våpenhvile mellom partene.

Det hvite hus: Biden støtter en våpenhvile i Israel

USAs president Joe Biden sier i en telefonsamtale med Benjamin Netanyahu at han støtter en våpenhvile mellom Israel og Hamas på Gazastripen.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I samtalen med den israelske statsministeren «uttrykte presidenten sin støtte til våpenhvile og diskuterte USAs engasjement med Egypt og andre partnere for å oppnå det», heter det i en uttalelse fra Det hvite hus.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Statslederne snakket sammen på det som er den åttende dagen med kamphandlinger mellom Israel og Hamas på palestinske Gazastripen.

Biden uttrykker bekymring for voldsbruken, men han har så langt ikke gjort som andre verdensledere og krevd en umiddelbar våpenhvile mellom partene.

Det hvite hus sier presidenten gjentok sin sterke støtte til Israels rett til å forsvare seg selv mot vilkårlige rakettangrep.

USA har flere ganger den siste uken blokkert en felles uttalelse fra FNs sikkerhetsråd om konflikten mellom Israel og Palestina. Norge har sammen med Tunisia og Kina formulert flere utkast til en felles uttalelse.

Det blir et nytt møte bak lukkede dører i FNs sikkerhetsråd om konflikten i Israel og Palestina tirsdag, varsler den norske FN-delegasjonen. Norge er ett av medlemmene i Sikkerhetsrådet og har tatt til orde for åpne møter.

Powered by Labrador CMS