Nyheter

DRONEANGREP: En britisk sikkerhetsvakt og et rumensk medlem av mannskapet ble drept i et angivelig droneangrep mot tankskipet Mercer Street utenfor kysten av Oman i forrige uke.
DRONEANGREP: En britisk sikkerhetsvakt og et rumensk medlem av mannskapet ble drept i et angivelig droneangrep mot tankskipet Mercer Street utenfor kysten av Oman i forrige uke.

Iran advarer Israel mot provokasjoner

Ikke test oss, lyder Irans svar på nye trusler om militære angrep fra den israelske regjeringen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Israel anklager Iran for å ha stått bak et droneangrep mot tankskipet Mercer Street utenfor Oman i forrige uke. Skipet knyttes til den israelske milliardæren Eyal Ofer.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

En britisk sikkerhetsvakt og et rumensk medlem av mannskapet ble drept i angrepet. Begge land anklager Iran for å ha stått bak angrepet, og det samme gjør USA. Ingen har imidlertid lagt fram beviser for anklagen.

Torsdag svarte Israels forsvarsminister Benny Gantz «ja» på et spørsmål om Israel nå forbereder et angrep mot Iran.

– Vi har kommet til et punkt der vi må aksjonere militært mot Iran. Verden må handle overfor Iran nå, sa Gantz til nettavisen YnetNews.

Iran fastholder at de ikke sto bak droneangrepet og reagerer sterkt på trusselen.

– Det israelske regimet truer nå åpent Iran med militært angrep, noe som er nok et soleklart brudd på folkeretten, tvitrer en talsmann i iransk UD, Saeed Khatibzadeh

Les også: Indisk fregatt ligger til kai i Bergen

– Vi sier klart fra om dette: Enhver tåpelig handling mot Iran vil bli møtt med et bestemt svar. Ikke test oss, advarer han.

Powered by Labrador CMS