Nyheter

LUFTVERN: Et av batteriene tilhørende det israelske luftvernsystemet Iron Dome fotografert i Ashkelon, sør i Israel 7. august 2022.

USA: Skal ha skutt ned minst seks missiler på vei mot Israel

I følge den amerikanske sentralkommandoen Centcom, skal USA ha ødelagt over 80 droner og seks ballistiske missiler sendt fra Iran og Jemen mot Israel. 

Publisert Sist oppdatert

Et av missilene sto fortsatt på utskytingsrampen, og sju av dronene ble ødelagt på bakken før de skulle sendes mot Israel av den iranskstøttede Houthi-militsen i Jemen.

Det fremgår av en uttalelse fra den amerikanske sentralkommandoen (Centcom) natt til mandag norsk tid.

– Centcom fortsetter å stille seg tilgjengelig for å støtte Israels forsvar mot disse farlige handlingene fra Iran. Vi kommer til å fortsette arbeidet sammen med alle våre regionale partnere for å styrke regional sikkerhet, står det i uttalelsen.

Til sammen ble det skutt mer enn 300 missiler og droner, flesteparten sendt fra Iran, mot Israel lørdag. De aller fleste ble skutt ned av det israelske luftvernsystemet Iron Dome, og med bistand fra USA, Storbritannia, Frankrike og Jordan.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Powered by Labrador CMS