Nyheter

ANGREP: Flere raketter er skutt mot Ain al-Asad-basen i Irak som huser norske soldater. Bildet viser norske soldater i basen i 2020 .

Rakettangrep mot norske styrker i Irak

14 raketter skal ha blitt skutt mot Ain al-Asad-basen i det vestlige Irak, der norske styrker er stasjonert. Ingen nordmenn er skadd.

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi vet lite, men det vi vet er at alle nordmenn er gjort rede for ingen er skadd, opplyser major Elisabeth Eikeland ved Forsvarets operative hovedkvarter til VG.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Basen huser soldater som er en del av den USA-ledede koalisjonen som bekjemper terrorgruppa IS. Ifølge en talsperson for koalisjonen ble 14 raketter avfyrt mot basen. Tre personer skal være lettere skadd.

Ain al-Asad har flere ganger tidligere vært utsatt for angrep, blant annet i januar 2020 hvor det ble skutt ballistiske missiler mot basen. Senest i juni gikk alarmen på nytt. Styrkesjef Andreas Hultgren forteller at basen i snitt blir angrepet to ganger i måneden.

Tidligere i år overtok soldater fra 2. bataljon oppdraget i Irak.

Les mer: Nytt norsk styrkebidrag til Irak

Powered by Labrador CMS