Nyheter:

Vibeke Sefland på oppdrag i Afghanistan.
Vibeke Sefland på oppdrag i Afghanistan.

Kaptein kan bli årets modigste kvinne

Vikebe Sefland er en av seks finalister i Tara Helses kåring av Årets modigste kvinne 2020.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere modige kvinner har havnet i finalen til Tara Helses årlige kåring.

For tiende gang deler Tara ut prisen Årets modigste kvinne der hver og en av finalistene har sin unike historie som beskriver stort mot.

En av disse er Vibeke Sefland som jobber som kaptein i Forsvaret og som er spesialist og instruktør i kulde og høyde ved Nato Center of Excellence Cold Weather Operations.

Sefland har deltatt i en rekke internasjonale operasjoner blant annet i Libanon, Kosovo, Tsjad, Irak, Syria, Afghanistan og Sør-Sudan.

– Jeg vil dedikere nominasjonen og finaleplassen til alle de modige som kjemper en kamp hver eneste dag. Slik som jenta i bildet fra Afghanistan, skriver hun til Forsvarets forum.

«Hun er en av verdens mest erfarne kvinnelige fjellklatrere – hun har besteget fire fjell over 8000 meter og klatret Seven Summits, som er de høyeste fjellene på alle sju kontinenter. Vibeke bruker like mye på veldedighet som det ekspedisjonene koster, og har derfor bodd sju år i telt i skogen og levd på bare 200 kroner i uka. Hun var i Nepal og klatret da jordskjelvet inntraff i 2015. Da var hun med på å redde liv og ble igjen i over ett år for å hjelpe med gjenoppbyggingen. I Nepal startet hun også et barnehjem og en fabrikk der vanskeligstilte damer får utdanning, jobb og beskyttelse. I tillegg driver hun utviklingsprosjekter i Sør-Sudan», står det i begrunnelsen til juryen.

Vinneren av Årets modigste kvinne 2020 offentliggjøres under Tara-weekend på Vestlia på Geilo 24. oktober 2020. Juryen har bestått av skuespiller Mari Maurstad, næringslivsleder Anita Krohn Traaseth, Taras sjefredaktør Torunn Pettersen og Tara-journalist Lisbeth Skøelv.

De andre finalistene er Laial Janet Ayoub, Sonja Djønne, Julie Kolbeinsvik, Maud Angelica Behn og Henriette Vasstrand.

Rettelse: I en tidligere utgave av denne artikkelen omtalte vi Nato Center of Excellence Cold Weather Operations som Natos senter for kaldværsoperasjoner. Det ble rettet 22.10.2020 kl. 18.39.

Powered by Labrador CMS