Nyheter

TILTALT: En mann i 20-årene er tiltalt for voldtekt på en kvinnelig kollega i Forsvaret.

Mann tiltalt for voldtekt etter fest i militærleir

En mann i 20-årene er tiltalt for voldtekt av en kvinnelig kollega i en militærleir i Troms. Saken skal opp for tingretten i oktober.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Hendelsen fant sted på en fest i en militærleir i fjor høst. Etter at festen var slutt skal tiltalte og fornærmede ha forflyttet seg til en offisersleilighet på militærområdet. Det er her påtalemyndigheten mener mannen i 20-årene voldtok sin kvinnelige kollega, skriver Nordlys.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det er tatt ut tiltale for brudd på straffelovens paragraf 292, «for å ha hatt seksuell omgang med noen som var bevisstløs eller av andre grunner ute av stand til å motsette seg handlingen».

Les også: MOST-undersøkelsen 2020: Slik er tallene fordelt på forsvarsgren

Statsadvokat Torstein Lindquister opplyser at både tiltalte og den kvinnelige fornærmede på tidspunktet var militært ansatte i Forsvaret.

Forsvaret opplyser at den tiltalte mannen ikke lenger jobber i Forsvaret. Samtidig vil de ikke kommentere om kvinnen fortsatt er ansatt i Forsvaret, eller på hvilken måte de har fulgt opp de involverte etter hendelsen.

Les også: Kjønnssykdommer topper sykdomsstatistikk i Forsvaret

Powered by Labrador CMS