Nyheter

ULA: En norsk ubåt i Ula-klassen fikk tekniske problemer onsdag ettermiddag. Bildet er av ubåten KNM Utstein og er tatt i en helt annen sammenheng.

Ubåt fikk hjelp i Porsangerfjorden

En norsk ubåt fikk problemer nordøst i Porsangerfjorden i Finnmark og ble onsdag kveld slept av en redningsskøyte, ifølge avisa Kyst og Fjord.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Én av våre ubåter i Ula-klassen fikk tekniske utfordringer litt over klokken 15 i dag. Det medfører at den nå blir slept, sier Ivar Moen ved Forsvarets pressevakt til NRK onsdag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Båten fikk problemer allerede i 15-tiden onsdag ettermiddag. Ifølge Moen ble det forsøkt å løse utfordringene der ubåten lå, uten å slepe den til kai.

Norge og Tyskland har signert kontrakter om levering av nye ubåter. Les mer her!

Han vil ikke si noe om hva de tekniske problemene er, utover at skipssjefen opplever situasjonen som udramatisk. Moen kan heller ikke kommentere hvor ubåten var på vei eller hvilket oppdrag den var på.

– Det er politisk bestemt at vi til enhver tid har én ubåt i nordområdet. Utover det gir jeg ikke noe mer informasjon, sier Ivar Moen.

ØVELSE: Ula-ubåten KNM Utstein under en antiterrorøvelse i 2005.

Sjøforsvaret har seks ubåter som alle er i Ula-klassen. Ifølge Forsvarsmateriell ble båtene faset inn i perioden 1989 til 1992 og opprinnelig bygget for 30 års levetid.

Planen er å fase ut disse ubåtene og erstatte dem med fire nye av typen 212A. Når dette vil skje er foreløpig noe uklart.

Gamle ubåter må seile lenger, fordi utfasingen av to Ula-ubåter fra 2022 utsettes. Les mer her!

Powered by Labrador CMS