Nyheter

TIL INDIA: Kongsbergs HUGIN AUV er dybdeklassifisert til 1000 meter.

Indisk marinefartøy skal bruke Kongsberg-teknologi

De nye undersøkelsesfartøyene til India blir utstyrt med Kongsbergs HUGIN AUV-undervannsdroner.

Publisert Sist oppdatert

Det er nyhetsnettstedet Naval News som melder dette.

I februar ble INS Sandhayak tatt i bruk av den indiske marinen, det første av total fire skip i den nye klassen av undersøkelsesfartøy. 

Skipene skal ifølge nettstedet utføre hydrografiske undersøkelser av havner, kystområder og dype hav, for å sikre en sikker og marin navigasjon. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Survel Vessel Larhe (SVL), som den nye klassen heter, er altså utstyrt med HUGIN Autonomous Underwater Vehicle (AUV) fra Kongsberg.

Det er et multi-rolle-fartøy som brukes for å hente høyoppløselig data for kommersiell, vitenskapelig og forsvarsbruk, ifølge Kongsberg Discovery. 

– Vi er beæret over å ha forsynet den indiske marinen med systemet, og beholde dem som kunde av HUGIN AUV. Dette passer overens med deres behov i dag og i morgen med en multi-rolle-kapasitet, sier salgsdirektør Stene Førsund i Kongsberg Discovery.

INS Sandhayak ble sjøsatt i desember 2021, og har siden blitt testet grundig før den indiske marinen overtok skipet i desember i fjor. Lengden er på 110 meter, med en bredde på 16 meter. De tre andre skipene er forventet å ankomme med seks måneders mellomrom. 

Powered by Labrador CMS