Nyheter

VIL SNU: Rød Ungdoms leder Alberte Tennøe Bekkhus ønsker at moderpartiet skal snu, og sende våpenstøtte til Ukraina. Her under Rødts valgvake på Samfunnssalen ved stortingsvalget 2021.

Leder i Rød Ungdom: - Naivt å bare støtte sivil og humanitær hjelp til Ukraina

Rød Ungdoms leder vil at moderpartiet skal snu og støtte våpenhjelp til Ukraina. Lederen opplever at man indirekte svekker motstandskampen ved å si nei.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Rød Ungdoms leder Alberte Tennøe Bekkhus sitter også i sentralstyret i Rødt og er enig i forslaget om linjeskifte i spørsmålet om våpen til Ukraina, skriver Klassekampen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Jeg har gått i meg selv, og mange av argumentene vi hadde mot å sende våpen, har vist seg å ikke stemme. Ukraina kjemper nå en intens forsvarskamp. Det har kun vært mulig gjennom at de har fått våpen. Å da si nei til å gjøre det opplever jeg som at man indirekte svekker motstandskampen, sier hun.

Møter motbør

Lederen i Rød Ungdom møter imidlertid motbør hos sin egen nestleder Liv Müller Smith-Sivertsen, som sier til avisen at hun mener det er bra at debatten kommer, men at hun mener Rødts nåværende linje er riktig.

Rød Ungdom skal behandle saken på et landsstyremøte i slutten av januar.

Rødt har som eneste parti i Stortinget sagt nei til å sende våpen til Ukraina, men flere partiveteraner har den siste tiden tatt til orde for at partiet må snu. Leder Bjørnar Moxnes har hilst debatten velkommen.

Kraftige reaksjoner

Under programmet «Debatten» på NRK tirsdag kveld sto sentralstyremedlem Joakim Møllersen i Rødt fast på at Norge ikke burde forsyne Ukraina med våpen.

Han hevder at Nato motarbeider forhandlingene i krigen, og har en interesse av å holde den gående for å svekke Russland.

Uttalelsen har vakt sterke reaksjoner hos flere politikere, skriver VG.

– Utrolig

– Det er helt utrolig å høre Rødt på «Debatten» snakke om krigen i Ukraina som en teoretisk og hypotetisk situasjon, tvitrer Venstre-leder Guro Melby.

Også SVs Kari Elisabeth Kaski skriver på Twitter at Rødt argumenterer som om det er en teoretisk krig i Ukraina.

Kristin Clemet, leder for den konservative tankesmia Civita, er også tydelig: «Hvis Russland gir seg, blir det fred. Hvis Ukraina gir opp, blir de utslettet. Tydeligvis vanskelig å forstå i Rødt og i deler av SV», skriver hun.

Les også: Helge Ingstad-rettssaken:– Kan svekke Forsvaret

Powered by Labrador CMS