Nytt om navn

GARDENS UR: Kronprins Haakon fester Gardens ur rundt hånden til gardist Amund Andersen-Gott.

Amund Andersen-Gott er årets gardist 

Tirsdag denne uken gjennomførte hans kongelige høyhet kronprins Haakon den årlige inspeksjonen av hans majestet kongens garde på Huseby leir i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

En storslått seremoni var stelt i stand da Norges kommende statsoverhode Kronprins Haakon skulle ta turen til hovedkvarter for Hans majestet kongens garde, Huseby leir, tirsdag. 

Den årlige inspeksjonen av Garden går langt tilbake. Inspeksjonen finner tradisjonelt sted i juni hvert år og preges av presisjon, orden og detaljer, skriver Det norske kongehuset.

Tradisjon tro gjøres det, som en del av inspeksjonen, ekstra stas på en utvalgt vernepliktig og ansatt som gjennom tjenesten har utmerket seg spesielt.

Under årets inspeksjonen delte kronprinsen ut hedersbevisningen Gardens ur til gardist Amund Andersen-Gott som årets beste gardist.

I tillegg delte kronprins Haakon ut brigader Leif Schanches æresbevisning, en sabel, til løytnant Tomas Skjelland. 

Mot slutten av inspeksjonen kom 3. gardekompani, også kjent som drilltroppen, på banen for en drilloppvisning til stor glede for de mange som hadde tatt turen. 

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Powered by Labrador CMS