Nyheter

HOLDES PÅ BAKKEN: Etter åtte soldater døde i en ulykke i Japan har det amerikanske forsvaret beordret at alle flyvninger av alle Osprey V-22-modeller er suspendert.

USA setter Osprey-militærfly på bakken

Det amerikanske forsvaret setter alle sine Osprey-fly på bakken etter en ulykke i Japan der åtte soldater døde forrige uke.

Publisert Sist oppdatert

Både flyvåpenet, marinen og marineinfanteriet bruker flytypen med vridbare vinger, som kan lette og lande som et helikopter og fly som et fly.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

En foreløpig gransking av ulykken utenfor kysten av Japan antyder at den ikke skyldtes menneskelig svikt, men at noe gikk galt med flyet.

Ulykken førte til ny diskusjon om sikkerheten til Osprey V-22, som har vært involvert i en rekke ulykker, mange av dem med dødelig utfall. Japan satte sine Osprey-fly på bakken umiddelbart etter ulykken.

Også i Norge har det amerikanske forsvaret hatt problemer med denne flytypen. I mars 2022 omkom fire amerikanske soldater da et Osprey-fly styrtet i Beiarn i Nordland under en militærøvelse. I august samme år foretok et annet amerikansk Osprey-fly en kontrollert nødlanding på Senja i Troms.

Powered by Labrador CMS