Nyheter

LETEMANNSKAPER: Heimevernet og sivilforsvaret er blant dem som søker etter en sju år gammel gutt nordvest for Vigeland i Lindesnes kommune. Gutten kom bort under en jakttur med familien.

Heimevernet bistår med ytterligere personer i søket etter sjuåring

Søket etter den savnede sjuåringen i Lindesnes ble trappet opp igjen tirsdag morgen. Politiet kaller forsvinningen et stort mysterium.

Publisert

– Statusen er uendret. Vi har ikke gjort noen nye funn som gir oss mer retning på hvor han kan ha gått eller hva som har skjedd, sa operasjonsleder Øyvind Hægeland i Agder politidistrikt til NTB i 9-tiden tirsdag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Den sju år gamle gutten fra Lyngdal forsvant under en jakttur med familien på Heddan i Lindesnes ved 13.45-tiden søndag. Siden søndag ettermiddag har det pågått en leteaksjon etter gutten.

Søket fortsatte natt til tirsdag, blant annet med 20 hundeekvipasjer med tre personer hver – en fra Røde Kors, en fra Heimevernet og en hundefører

I tillegg har 30 personer fra Heimevernet sittet ved lytteposter. Det er også benyttet infrarødt kamera, helikopter fra Hovedredningssentralen og droner i løpet av natten.

– Et stort mysterium

Natt til tirsdag var det mellom seks og åtte grader i området gutten ble borte. Natten før var det ned mot én grad i området.

Politiets innsatsleder Jørgen Andersen kaller forsvinningen et stort mysterium.

– Det er et stort mysterium. Vi forstår ikke hvorfor gutten ikke er funnet. Det har vært et intensivt søk i natt, sier innsatsleder Jørgen Andersen ved Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Har håp om å finne gutten i live

Søket er trappet opp ytterligere etter at det ble lyst tirsdag morgen.

– Nå har vi nye mannskaper på plass, og vi får god bistand fra andre politidistrikter, spesielt av hundepatruljer, sier operasjonsleder Hægeland til NTB.

Det er ulendt og bratt terreng med både myr og vann i området der gutten forsvant.

– Det er godt håp om å finne ham i live fremdeles, sier Hægeland.

Opp mot 700 frivillige var mandag i området.

Fædrelandsvennen skriver at flere hundre mennesker vil delta i søket tirsdag. Dette inkluderer blant annet 60 personer fra Heimevernet, 38 fra Røde Kors og 200 sivile. I tillegg deltar politiet, redningshelikopter, Norske Redningshunder og Sivilforsvaret.

Familien takker dem som leter

Mandag ble guttens solbriller funnet i søkeområdet, men det er ikke gjort noen andre fysiske funn etter gutten.

– Vi søker nå i en radius på 1,5 kilometer fra stedet der han sist ble sett. Vi leter selvfølgelig også andre steder der det er naturlig, som på veier, stier og ved hytter, sier Hægeland.

Familien takker dem som deltar i leteaksjonen.

– Vi takker alle som er ute og leter etter gutten. Vi har fortsatt håpet oppe, uttaler familien via politiets pårørendekontakt, skriver Fædrelandsvennen

Powered by Labrador CMS