Nyheter

SØK PÅGÅR: Sjuåringen forsvant søndag ettermiddag på jakttur med familien.

Søker etter sjuåring i Lindesnes: – Heimevernet har møtt med 40 personer

Heimevernet og Sivilforsvaret er satt inn i søket etter sjuåring som forsvant i Lindesnes søndag.

Publisert

Sjuåringen som har vært savnet etter at han kom bort fra familien sin under jakt i Lindesnes, er fortsatt ikke funnet. Han har vært savnet siden søndag ettermiddag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Heimevernet har møtt med 40 personer. Sivilforsvaret er også kalt ut. Det kommer også frivillige fra Rogaland, sa operasjonsleder Arve Myklebust i Agder-politiet til Fædrelandsvennen klokken 7.40 mandag morgen.

Familien hadde sist kontakt med gutten klokken 13.30 søndag ettermiddag, før han kom bort fra familien i et skogsområde ved Heddan, nordvest for Vigeland i Lindesnes.

Natt til mandag var det rundt 40 personer som deltok i søket. I tillegg til letemannskaper har det gjennom natten også blitt brukt droner og helikoptre i søket etter gutten.

Flere helikoptre, blant annet to politihelikoptre, er ventet til området i løpet av mandag formiddag, skriver Lindesnes Avis.

– Redningshelikopter fra Sola kommer med nytt mannskap nærmere klokken 10.30, sier redningsleder Erik Willassen ved Hovedredningssentralen på Sola.

Var med på jakt

– Det er en familie som er veldig fortvilet her nå, så vi gjør alt vi kan for å finne gutten, sa politiets innsatsleder Jørgen Andersen til Lindesnes Avis sent søndag kveld.

Gutten var sammen med familien sin på jakt da de mistet kontakt med ham klokken 13.30.

– Gutten skal ha gått i forveien og var på vei fra en post til en annen da han forsvant. Det er krevende terreng, mye skog og tett vegetasjon i området, sier Andersen til Fædrelandsvennen.

Gutten skal ha vært borte i en halv time da politiet ble kontaktet. Klokken 15.15 kom den første politipatruljen til Heddan.

Store ressurser deltar i søket

Utover søndagskvelden ble det satt inn stadig flere ressurser i leteaksjonen, blant annet et Sar Queen redningshelikopter fra Sola, et politihelikopter og elleve ekvipasjer fra Norske Redningshunder i tillegg til politihunder og frivillige fra Røde Kors.

Søndag kveld deltok helikoptre, droner, hunder og 130 mannskaper i søket. Politiet opplyser at den savnede gutten har lokal tilhørighet.

Mørkt og krevende

I tillegg til krevende terreng, mye skog og tett vegetasjon, gjorde nattemørket søket enda vanskeligere natt til mandag.

– Det har vært veldig mørkt, og det er et krevende terreng, så det tar tid å lete. Det har vært 1 til 4 grader og litt vind, sa operasjonsleder Eyvind Formo til NTB mandag morgen.

Han oppfordrer alle som eventuelt skulle se eller høre noe i området, om å melde fra til politiet.

– Vi fortsetter med fult fokus for å finne gutten, sa operasjonslederen.

Powered by Labrador CMS