Nyheter

NY JOBB: Lars Øyvind Strøm har vært administrasjonssjef i Salangen kommune. Snart går han over til Hæren.

Han er den nye kommunikasjonssjefen i Hæren: – Føler jeg kommer hjem

Lars Øyvind Strøm tar over for Erling Nervik i midten av august.

Publisert Sist oppdatert

Nå er avgjørelsen tatt om hvem som tar over stillingen som kommunikasjonssjef i Hæren etter Erling Nervik. Valget falt på oberstløytnant Lars Øyvind Strøm.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det var to søkere til stillingen.

– Jeg synes det er en spennende jobb, og en viktig jobb med tanke på tiden Forsvaret har bak oss. Forsvaret har stått i noen utfordringer, sier Strøm til Forsvarets forum, og sikter særlig til varslingssakene som har blitt skrevet om av blant annet Forsvarets forum og NRK.

– Føler jeg kommer hjem

Det er nettopp det som er en av grunnene til at Strøm ønsker å tre inn i stillingen nå.

– Jeg tenker det kommer mye godt ut av en sånn prosess selv om den er vond, fordi ting kommer opp i dagen og da går det an å adressere det, sier han.

De siste fire årene har Strøm vært administrasjonssjef i Salangen kommune. I neste uke begynner overlappingsprosessen, før han tar over stillinga rundt 15. august. Han ser fram til det.

– Jeg gleder meg til oppgaven. Jeg har jobba mesteparten av livet mitt i Hæren og har hjertet mitt der. Jeg føler jo jeg kommer hjem, sier han.

Talerør

Hvordan han konkret skal ta fatt på oppgavene, vil han ikke si helt sikkert før han har satt seg mer inn i rollen.

– Det er litt tidlig å være veldig bastant på hvordan jeg skal jobbe, men det første jeg vil gjøre er å snakke med dem som jobber i avdelinga for å få innsikt og starte overlappingsprosessen, sier han.

Strøm sier det er viktig å være tydelig på at kommunikasjonsavdelinga er et talerør på vegne av lederne og hele organisasjonen, og at det vil bli minst like viktig å kommunisere godt internt som eksternt.

– Omdømmet i Hæren er et resultat av jobben vi gjør internt, og legger grunnlaget for det vi gjør og hvordan vi oppfattes eksternt, sier han.

Powered by Labrador CMS