Nytt om navn

GJEV MEDALJE: Kommandérsersjant Reinhardt Gudbrand Skøien fikk medaljen på Sessvollmoen.
GJEV MEDALJE: Kommandérsersjant Reinhardt Gudbrand Skøien fikk medaljen på Sessvollmoen.

Forsvarsmedaljen med laurbærgren til Reinhardt Gudbrand Skøien

Kommandérsersjanten dediserer medaljen til alle ammunisjonsfolk og eksplosivryddere.

Publisert

– Tildeling av Forsvarsmedaljen med laurbærgren til kommandérsersjant Reinhardt Gudbrand Skøien ved Forsvarets ammunisjons- og eksplosivryddeskole (FAES)/FLO ble gjennomført på Sessvollmoen 18. august, sier FLO-kommunikasjonssjef Hans Meisingset til Forsvarets forum.

Oberst Heidi Kraft Johnsen som er sjef for Forsvarets kompetansesenter for logistikk og operativ støtte (FKL), delte ut medaljen under åpningen av EOD-seminar/Forsvarets eksplosivrydderåd (FERR).

Til stede ved tildelingen var også kolleger fra FAES, eksplosivryddere og fagkolleger av Skøien fra hele Forsvaret og Politiet.

Kraft Johnsen minnet i sin innledning alle om tiden vi er i, hvor eksplosivrydding vil være en utfordring i årevis i Ukraina også etter at krigen er slutt, og hvor stor risiko som er forbundet med eksplosivrydding, ifølge Meisingset.

Han forteller at Skøien var tydelig rørt, takket alle i salen, og sa at medaljen egentlig gikk til alle ammunisjonsfolk og eksplosivryddere.

– Videre henviste han til at arbeidet først og fremst dreide seg om å få på plass gode og livbergende prosedyrer for alle som jobber med faget slik at de kan gjøre jobben sin så trygt og godt som mulig, ifølge Meisingset.

SESSVOLLMOEN: Kommandérsersjant Reinhardt Gudbrand Skøien under tildelingen på Sessvollmoen.
SESSVOLLMOEN: Kommandérsersjant Reinhardt Gudbrand Skøien under tildelingen på Sessvollmoen.

Forsvarsmedaljen

  • Forsvarsmedaljen med laurbærgrein var innstifta i 1981.
  • Den kan deles ut av Forsvarssjefen til personer som har ytt særlig stor personlig dyktighet og gjort en rosverdig innsats for det norske forsvaret.
  • Den kan også deles ut for faglig dyktighet, eller til personell som er beordret til særlig krevende stillinger. Kilde: Store norske leksikon
Powered by Labrador CMS