Nyheter

ALVORLIG: I desember oppstod en alvorlig hendelse ved bruk av en røykgranat. Illustrasjonsbildet er fra øvelsen Brilliant Jump i 2022 og urelatert til hendelsen i desember.

Havarikommisjonen undersøker alvorlig hendelse på Rena

Statens havarikommisjon har iverksatt en sikkerhetsundersøkelse etter at en soldat ble skadd da vedkommende skulle kaste en håndgranat med spontanrøyk 5. desember.

Publisert

Ulykken skjedde i Rødsmoen skyte- og øvingsfelt i Åmot kommune, i nærheten av Rena leir. Soldaten deltok som markør på en øvelse i regi av Garden. Soldaten som ble skadet tilhører Militærpolitiet. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Granaten gikk av foran ansiktet til soldaten idet vedkommende kastet den. Soldaten brukte vernebriller og tok umiddelbart av seg utstyr som var dekket med røyk fra granaten, og vedkommende ble evakuert.

Havarikommisjonen skal klarlegge hendelsesforløpet, identifisere sikkerhetsproblemer og kartlegge medvirkende årsaksfaktorer til hendelsen. Undersøkelsen skal også gjennomgå tidligere lignende hendelser.

Powered by Labrador CMS