Nyheter

HAR TATT GRENSEOVERGANG: Israelske stridsvogner på Gaza-stripen 13. februar 2024.

Israelske stridsvogner har tatt seg inn i Rafah

Den israelske hæren melder at israelske styrker har tatt kontroll over den palestinske siden av grenseovergangen Rafah.

Publisert Sist oppdatert

Operasjonen ble ledet av hærens 162. divisjon og den 401. pansrede brigade. De samarbeider med spesialenheter som allerede er i det østlige Rafah-området, skriver Haaretz med henvisning til en uttalelse fra militæret (IDF).

En egyptisk kilde opplyste mandag at israelske stridsvogner hadde tatt seg inn i byen, og at de på det nærmeste var 200 meter fra grensa til Egypt.

Ifølge IDF er 150 Hamas-mål blitt ødelagt og de israelske styrkene har tilkjempet seg full kontroll over Gaza-siden av grensepasseringen. Minst 20 Hamas-soldater er blitt drept, heter det i den israelske kunngjøringen. Flere tunnelsjakter skal også ha blitt ødelagt.

Den palestinske grensestasjonen ligger vel tre kilometer fra den egyptiske grensen.

Hamas-funksjonæren Waek Abu Omer, som er kommunikasjonsansvarlig ved grensepasseringen, sier ifølge Haaretz at all humanitær hjelp inn til Gaza over Rafah er midlertidig stanset på grunn av de israelske styrkenes nærvær.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Rafah ligger helt sør på Gazastripen og grenser til den egyptiske Sinai-halvøya.

Tidligere mandag ble palestinere i Rafah bedt om å dra til såkalt humanitære områder i påvente av den lenge varslede israelske bakkeinvasjonen, og Israel sier at det er gjennomført «målrettede angrep» mot Hamas-mål i Rafah.

Powered by Labrador CMS