Nyheter

I DIALOG: Serbias president Aleksandar Vucic (t.v) og Frankrikes president Emmanuel Macron diskuterer denne uken salg av jagerfly til Serbia.

Serbia nær avtale om kjøp av franske kampfly

Serbias president Aleksandar Vucic møtte tirsdag denne uken Frankrikes president Emmanuel Macron, for å ferdigstille avtalen rundt salg om tolv nye jagerfly. 

Publisert

Serbias president Aleksandar Vucic har denne uken vært på besøk i Frankrike, hvor blant annet salg av Rafale-jagerfly har stått på programmet. Den mulige anskaffelsen vil innebære et skifte for Serbia, som tradisjonelt sett har hatt Russland som våpenleverandør. 

Det melder Reuters.

– Kontrakten forventes å bli signert i løpet av de neste to månedene og i nærvær av Frankrikes president, uttalte Vucic til serbiske journalister i Paris. 

Serbia, som også er en kandidat til å bli med i EU, ønsker å kjøpe tolv nye Rafale kampfly, til en prislapp på rundt 35 milliarder kroner om avtalen går i orden. 

Frem til nå har landet på Balkan benyttet fly designet i Sovjetunionen, som MiG-29 jagerfly.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Powered by Labrador CMS